Speciale toepassingen en behandelingen

 • WR – Water Repellent: deze ritsen zijn chemisch behandeld opdat ze waterafstotend zouden worden.
 • SD/SDC/SS – Splash Dull/Splash Dull Coloured/Splash Shiny: splash ritsen hebben een PU laag op het lint – die zowel mat zwart, mat gekleurd of glanzend kan zijn – waardoor ze zo goed als waterdicht zijn. (In geval van volledige onderdompeling kan het water wel door de tandjes heen komen.)
 • ECF – Extra Colour Fastened: een speciale behandeling garandeert dat deze ritsen hun kleur niet kunnen afgeven op het product waarin ze gestikt worden.
 • QR – Quick-Release: ook gekend als “paniek ritssluitingen”. Deze ritsen stellen de drager in staat om de rits te openen in een fractie van de tijd die het normaal zou kosten, wat ze ideaal maakt voor militaire uitrusting (gevechtstenues, slaapzakken, tenten,…) en brandweerpakken.
 • FRP – Flame Retardant (Permanent): behandeling van het lint opdat het permanent vuurvertragend zou zijn, ook na talloze wasbeurten.
 • – NL66: behandeling van de plastieken elementen van de ritssluiting, zodat deze in staat zouden zijn om nog perfect te werken na minstens 5 minuten blootstelling aan temperaturen van 185°C (oven test).
 • – Zytel®: een verbeterde versie van NL66, waardoor de ritsen ook na minstens 5 minuten blootstelling aan temperaturen van 260°C (oven test) nog perfect werken. Deze behandeling van de elementen op de ritssluiting wordt vaak gecombineerd met Nomex® lint.
 • IR(R) – InfraRed Reflective: deze ritsen worden doorgaans in militaire camouflagekledij gebruikt. De infrarood reflectieve ritssluiting valt niet op wanneer ze door infraroodbrillen wordt bekeken.
 • HFW – High-Frequency Weldable:
  – Reflectieve ritssluitingen: deze ritsen hebben een reflectieve band op de voor- of achterkant van het lint, wat ze ideaal maakt voor veiligheids- en sportkledij.
  – UV bestendige ritssluitingen: deze ritsen zijn behandeld zodat ze niet verkleuren na erg lange blootstelling aan zonlicht. Ze worden vaak gebruikt voor buitenartikelen, zoals kampeertenten.
 • Plastieken schuivers: deze plastieken schuivers worden vaak verkozen boven de klassieke metalen schuivers wanneer de omstandigheden hier om vragen. Zo zullen plastieken schuivers een veel langere levensduur hebben bij maritieme omstandigheden, waar vochtigheid en zout een negatief effect hebben op metalen schuivers. Ook omwille van de veiligheid, bijvoorbeeld bij werkkledij voor elektriciteitswerkers, hebben plastieken schuivers duidelijke voordelen.
Kleding industrie

Spiraalritsen

Bloktandritsen

Metaalritsen

Klittenband

Wilt u meer informatie over onze producten?